idasida

Halsband i förgyllt silver
 

Måste tipsa om detta fina halsband som jag köpte på jobbet häromdagen. Vi har en äkta silverkollektion (ÄLSKAR) och nu även med förgyllt silver. Det betyder alltså att det är äkta silver i grunden och sen ett "överdrag" med 18K guld. Köpte berlocker med barnens bokstäver på! Kedjan är en gammal, också från Glitter, men det finns nästan exakt likadana även nu! Berlockerna kostar 100:- styck och finns i både silver och guld!
 
 
 
Nystart

 
Nu äntligen! Som jag väntat på denna motivation och inspiration! Det är nystart som gäller på många plan just nu; inte minst med mitt bloggande.
 
När jag kommer in i dessa bloggsvackor så känns det lockande att sluta helt. När bloggandet känns mer som en belastning än något roligt, då tappar det helt sitt syfte för mig. Men om jag skulle ge upp bloggandet för gott så skulle jag ångra mig så otroligt mycket, jag älskar ju detta! Allt går upp och ner. På sistone har det varit fullt upp och bloggen har hamnat ungefär längst ner på priolistan, och ju mindre jag bloggar desto jobbigare känns det att hitta på något att skriva om. Blir som en negativ spiral. 
 
Men nu har jag fått nog! Nu är hösten här och som vanligt blir jag sugen på en nystart, både gällande bloggen men också mig själv. Sockerförbudet är ett faktum efter en sommar med godis varje dag. Har känt mig så ohälsosam de senaste veckorna, men inte haft motivationen till att göra något åt det - förrän nu! Nu är jag så peppad på att ta hand om mig själv!
 
Ni som hängt med mig ett tag vet ju att jag och socker inte funkar bra ihop. Tillåter jag mig själv att äta lördagsgodis så blir det godis hela veckan. Och jag mår inte bra av det. Kanske för tillfället, men inte i längden. Jag måste vara stenhård och gå all in. Jag är fullt medveten om hur mycket bättre jag mår när jag äter en sund kost utan onödigt socker, det är bara att ta sig ur sockerfällan som är det svåra. Men nu har jag rätt motivation och en himla massa inspiration, så det kommer att gå jättebra! Jag vet ju att ni är en hel drös som gärna vill ha tips och recept på sockerfritt, och det kommer jag bli flitig på att dela med mig av framöver. 
 
Jag är så peppad på en höst med hälsosam mat, goda sockerfria alternativ till fredagsmys, långpromenader och framförallt en piggare kropp och knopp! 
 
 
 
 
 
 
Göra-om-sug

 
Får ni också det? Det berömda göra-om-hemma-suget som a l l t i d kommer när hösten närmar sig. Jag vill möblera om, fixa och dona, (gärna måla om lite här och var men det säger mannen nej till, haha) och mysa till hemmet inför hösten och den kalla vintern som så småningom kommer och knackar på.

Först ut är Myras rum som ska få fixas lite nu när hon börjar bli så stor. Jag är inget fan av att ständigt göra om i barnens rum, tänker att det kan upplevas som väldigt stressigt och oroligt för de små, men det är roligt att låta rummen få växa tillsammans med dom. Därför ska vi bland annat sätta in ett stort skrivbord där hon har möjlighet att sitta och pyssla i lugn och ro, utan en lillebror som kommer och stör. När hon sitter här nere och pysslar så ska han alltid vara med, och det slutar oftast i skrik och tårar för båda två.

Tv-rummet där uppe ska också fixas! Bland annat ska vi göra om ett gammalt linneskåp till ett tv-skåp; äntligen får jag gömma undan en tv!! Haha! Sen måste vi jobba in en hel del mysbelysning där uppe då det är galet mörkt där när det inte finns något fönster i det rummet.

Resten av vinterhalvåret kommer vi spendera nere i källaren då den ska fräschas upp rum för rum. Det blir spännande!