idasida

Att satsa på återbrukTack, hörrni! För er fina respons på min vlogg. Nu är jag ännu mer peppad på att fortsätta! Det är ju dessvärre något som tar en hel del tid, så det lär inte komma vloggar varje dag direkt. Men i mån av tid. Superkul var det, och ännu roligare att det blev så uppskattat! <3

Idag har jag påbörjat en liten utmaning för mig själv; en hel månad utan ett enda inköp av nyproducerat. Det gäller förstås inte mat och hushållsartiklar, men allt annat! I mitt fall är det främst kläder och inredning det handlar om - sånt som jag gärna lägger pengar på i vanlig fall.

Vi håller på med ett återbruksprojekt i skolan, vilket har fått mig att vakna till lite. Än fast man redan vet hur skruvad världen är idag med denna konsumtionshets som råder, så är det lätt att bara haka på trenden och vifta bort det enorma problemet. Så har det varit för mig i alla fall. Jag är liksom så djupt inrotad i allt jag ser dagligen, framförallt i sociala medier, och påverkas av denna vill-ha-hetsen så mycket att jag nästan skäms. I och med detta återbruksprojekt så har jag börjat tänka, och allt känns så himla självklart; sluta överkonsumera och ta tillvara på det vi har istället!

Känner mig taggad på att hitta nya lösningar. Vara mer kreativ och få fler chanser till att skapa något nytt av något gammalt. Jag kommer absolut att visa er resultat och även skriva om hur det går för mig under denna månad.

Angående bilden i detta inlägg, haha. Det där är en hög med "skräp" som vi fått med oss från Returbutiken i Umeå. Min utmaning nu är att skapa en möbel av detta. Jag vet precis vad jag vill att det ska bli, så nu återstår "bara" allt arbete. Åhå vad skoj! :)
Min första vlogg :)
Aaah! Detta känns lite läskigt, haha! Men nu kommer den; min första vlogg. Det var faktiskt riktigt kul att spela in, och även kul att redigera. Jag har mycket att lära på den fronten men det känns bara kul! :)

Som jag säger i klippet så googlade jag upp några frågor som jag skulle svara på, men det fanns så mycket sjuka frågor, haha, så det hade varit mycket roligare att svara på era frågor.. Kommentera gärna med alla möjliga frågor så sammanställer jag allt i en ny vlogg snart! 

Hoppas att ni ska gilla klippet! (Ni kan även prenumerera på min youtubekanal ifall ni inte vill missa kommande vloggar och filmklipp ;)

Ha en fin start på denna veckan, nu ska jag hoppa på tåget till skolan.
Idag börjar vi med vårt återbruksprojekt på riktigt! SÅ KUL! :D 
Ny klänningSå här ser jag ut idag! Fick ett sug efter att sy igår och knåpade ihop denna klänning av ett tyg som legat och väntat på mig i min pysselhylla alldeles för länge nu.
Gillar kombinationen mellan blåa plagg och mitt röda hår! Det tog någon dag eller två att vänja mig med både längden och färgen på håret, det blev ju en rätt rejäl förändring. Men nu är jag himla nöjd, och är så glad för alla fina kommentarer jag fått av er! Ni är bäst! <3Visst är det ett fint tyg på klänningen? Köpte det billigt på loppis för några år sedan. Jag tog hjälp av en långklänning jag har sedan tidigare för att få till ett ungefärligt mått, sen körde jag mest på känsla. Nu har jag fått mersmak och har några idéer på andra plagg som jag ska försöka mig på, så roligt! :)


Planerna för idag är att jag och mannen ska på en efterlängtad dejt. Detta blir första gången vi ska lämna bort Ed över en hel kväll och jag är rätt nervös, än fast jag vet att det kommer att gå hur bra som helst! Det ska bli så mysigt att få åka in till stan för att äta gott och gå på bio; vet inte när vi var på bio senast.. Så det känns otroligt lyxigt och minst sagt välbehövligt!