idasida

Fler timmar på dygnet, tack!

 
Hej fina ni. 

Dagarna bara susar förbi nu, och det är en sån vansinnigt intensiv tid nu. Vi är så trötta. Ed har sedan någon vecka tillbaka strulat något kopiöst med sömnen och vi har inte fått en enda lugn kväll på minst en vecka. Eller två, jag har tappat räkningen. Han sover jättedåligt, och vi misstänker att det beror på de 4 (!!!) kindtänderna som är på väg ut. Han har haft feber denna veckan och det rinner konstant ur munnen. Och han har som sagt jättesvårt att komma till ro. Det hjälper inte ens att ligga bredvid honom längre.

Så kvällarna går åt att ta hand om bebis, allt annat hamnar liksom på is. Känns så frustrerande så här kring jul, när jag vill hinna julstöka så mycket, men vad gör man?

På bilden ser ni gårdagens kvällsfika! Sjukt gott med räkor alltså. Ser så mysigt och rofyllt ut på bilden, men i verkligheten ligger det en bebis och skriker i sin vagn bredvid mig. Haha. 

Idag hänger jag som vanligt på skolan. Sitter och jobbar med Sketchup idag och får lära mig att göra ritningar på rum, hus och möbler. Guld värt! Har förövrigt så många projekt på gång nu som jag ska försöka visa er så snart jag kan. Skönt att ha datorn med mig på skolan idag så att jag kan skriva av mig på rasterna. Kanske att jag hinner uppdatera er mer under dagen, vi får se! :)

Imorgon är det ä n t l i g e n december och då känns det ju som att julen är här på riktigt! Myra ska få sitt första paket i hennes adventskalender, som förövrigt inte är helt färdig än (suck), och hon är så himla peppad! Jag med för den delen! ;)

Ha en fin onsdag kära ni, så hörs vi snart igen!

Adventstävling!Tänkte köra en liten första adventstävling på instagram! Så kika in där om ni är sugna på att få denna handmålade skål i tidig julklapp! :) För att tävla, gör så här:

1. In och följ @idasidan på instagram.
2. Gilla bilden.
3. Tipsa 2 (eller fler) vänner om tävlingen i kommentarsfältet under bilden på instagram.
(Ni kan alltså inte delta i tävlingen här på bloggen).

Tävlingen avslutas på söndag (imorgon) kl 20:00.

Lycka till! 


Och här har vi startat lördagsmorgonen på bästa sätt! Jag har stökat nere i tvättstugan, som jag älskar att göra, och nu äter vi frukost. Planerna för idag är att ta julkort på barnen, hur nu det ska gå haha, och i eftermiddag kommer våra älskade favoriter hit för myskväll och övernattning! Blir en underbar dag med andra ord!

Ha en fin dag, och ta hand om er! <3 
Adventspyntat
Så blev det äntligen fredag. Denna vecka har varit rätt tröttsam måste jag säga, barnen har strulat lite på nätterna (framförallt den yngsta) så jag och mannen ligger lite back på sömn. Så en ledig helg tillsammans känns som en riktigt bra idé just nu.

Vi åt en supergod middag i form av "dragen älg" (pulled pork fast med älgkött) och en massa goda tillbehör. Barnen åt så att de nästan storknade av min guaccamole! Jag älskar alla former av guaccamole, men här hemma brukar jag göra mer som en avocadoröra med mosad avocado, cremé fraiche, salt, vitlökspeppar och lökpuver eftersom Myra inte gillar färsk lök.

 
 

Jag har hunnit dra fram allt adventspynt i kök och vardagsrum. De andra rummen får jag ta allt eftersom, men här är vi mest hela tiden så det kändes viktigast att fixa innan söndag!

I övrigt har jag inte hunnit förbereda något alls inför första advent; jag som brukar ha frysen full med gosaker vid det här laget. Det har varit lite fullt upp på sistone, minst sagt.. Jag hoppas dock att jag hinner baka lite till veckan. Först på tur är havrekex och lussebullar. Allt godis och sånt tänkte jag ta närmare julafton i år, så att inte hela december blir ett enda stort frossande. Det känns mer njutbart att hålla lite på det.

Nu ska vi försöka få lillen att somna (han kan inte komma till ro på kvällarna denna veckan, vet i sjutton vad som står på) och när han väl däckar så ska vi se en serie innan vi själva gör detsamma. Tröttare föräldrar får man leta efter, haha!

Ha en mysig helg fina ni, och tack för att ni fortsätter kika in varje dag än fast jag inte hinner skriva så ofta just nu. Ni är bäst! <3