idasida

Fin dag <3
 


Vilken fin dag vi fick, jag och barnen! Vi tog ju oss ut på en liten cykeltur då Ed ändå skulle sova i vagnen. Hamnade på affären där Myra fick köpa sig en glass! Sen åkte vi hem igen, satte oss på verandan och fikade lite glass och frukt.


 
När Ed vaknade så skulle ju han också få smaka frukt såklart! Har köpt en supersmart grej (se bilden) som man bara pular ner frukt i så kan han suga på nappen och få i sig frukt utan risk för att säta i halsen! Har till och med mosat frukten till puréer nu så att han ska få in lite mosad frukt i munnen som han kan lära sig svälja. Mycket uppskattat, och lär bli ännu mer uppskattat den dagen då han kan hålla ett hårdare och mer stadigt grepp om saker och ting!

Nu sover barnen sedan någon timme, mannen har varit ute på en löprunda och vi ska avsluta dagen med att se på serier och fika lite. Så mysigt! Känns nästan som fredag idag eftersom att Samuel är ledig imorgon. Han har faktiskt tagit föräldraledigt varje fredag under april och maj, helt magiskt!
 
Ha en härlig kväll så hörs vi imorgon igen! <3
 
 
 
Lite nyttigare pannkakor

 
Igår gjorde jag supersmarriga pannkakor till frukost, men jag bytte ut mer än hälften av vetemjölet till rågsikt och rågmjöl. Blev väldigt bra och kändes mycket nyttigare! ;) Måste även tipsa om att det är G A L E T gott med banan och kiwi till pannkaka, mums!
 
Här kommer ett enkelt recept:
 
6 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
1/2 dl rågmjöl
1/2 tsk salt
3 ägg
50 g smör


 
 
Mysig förmiddag
 


Var så trött i morse så att jag mådde illa. Men efter en stunds mys i soffan med barnen fick jag ett litet städryck, och efter det mådde jag mycket bättre. Vid 10 kom Jennifer och Ben hit en sväng, så fick jag lite frukostsällskap. Alltid så mysigt tycker jag, att sitta och surra över en kopp kaffe och något gott att smaska på!

Har blivit helt besatt av blodgrape! Otroligt bra för att dämpa sötsuget, och sen har jag hört att de hjälper till att öka fettförbränningen vilket passar mig fint då jag nu har gått in i slutspurten inför min 30-årsdag! ;)

Nej hörrni, nu ska jag ta och gå ut med barnen en sväng. Lillen ska sova och den stora vill ut och cykla!