idasida

Sommar
 
 
Vilken högsomarvärme som kom till oss! I snart en vecka har det varit strålande sol, knallblå himmel och vansinnigt varmt. Äntligen får vi en riktig sommar!

Tycker att dagarna just nu endast består av ett himla roddande av barn. Just när solen är så varm så blir det ju till att åka och bada för att svalka av sig. Och då ska små kroppar smörjas med solkräm. Strandväskan ska packas med handdukar och badkläder åt samtliga. Fixa matsäck till stora och små. Hitta något badvänligt vatten, där det finns en ledig plats i skuggan. Lägga ut filtar, blåsa upp armpuffar, söva bebis, hålla koll på en peppad fyraåring som vill bada nu nu nu. Duka fram fika till alla och kanske hinna ta en halv klunk kaffe. Värma fyraåringen som badat en stund, underhålla en nyvaken bebis, och så vidare.

Behöver jag säga att vi är rätt trötta på kvällen när barnen somnat? Det charmiga småbarnslivet, haha!

Men med det sagt så vill jag även slänga in att vi njuter i fulla drag! Det är högsommarvärme; vi får bada och åka på mysiga utflykter med våra barn och vara tillsammans varje dag. Och det är helt underbart! 


Paradiset
 
 
Det finns en speciell plats som betyder mycket för mig och min familj.

En plats vid en långgrund sjö. Omringad av en frodig tallskog och med mossbeklädda klippor att vila på.
Där ligger det, vårt paradis.

Där finns också ett övergivet gammalt sommarhus, som dessvärre sett bättre dagar. Sorgligt på något sätt; att se ett ställe man håller så kärt, inte bli omhändertaget på det sätt man själv skulle ta hand om det.

Detta ställe har vi fått låna till och från under min barndom av några bekanta till oss. Jag minns första gången jag kom dit och blev upp-över-öronen-förälskad på en gång. Jag kan inte ha varit mer än 10 år.


 
Allt där är underbart! Tallskogen, klipporna och den långgrunda sjön med sandbotten. Tänk om det hade varit vårt, då hade vi hängt där hela sommaren tror jag!

Än fast vi bara varit där till och från under årens lopp, så har vi många härliga minnen därifrån. Jag får en sån varm känsla i mitt hjärta då jag tänker på denna plats och vad den betytt för mig under min uppväxt. Därför var det helt fantastiskt att få ta med mig mina barn dit idag!
Myra blev också så förtjust i detta ställe! En perfekt plats för en fyraåring som älskar att bada, ren och skär lycka! Även Ed fick doppa sig två gånger. Och med tanke på hur nöjd han var mest hela tiden, och hur gott han sov i vagnen där ute på klipporna, så tror jag att även han blev stormförtjust! :)


 Sen blev det väldigt spännande då morfar drog upp en gädda tyckte Myra! Jag minns hur jag en gång i tiden stod i flera timmar just precis där hon sitter och slängde med mitt kastspö tills sena kvällen. Jag har alltid älskat att fiska, och inte minst i denna sjö.

Så fridfullt.

Och efter några timmar;
fulltankade med sol, bad och värme i hjärtat, så åkte vi hem igen.

Åh vad jag önskar att detta ställa fick bli vårt på riktigt. För det är precis vad det känns som.
Vårt lilla paradis på jorden.
 


En tisdag mitt i sommarenVi har det så mysigt här hemma hos min mamma och pappa. Det är något speciellt med att spendera tid i mitt barndomshem, helst på sommaren. Det är så många minnen från barndomen som sköljer över mig hela tiden, många otroligt mysiga minnen. Hur fort har tiden gått egentligen? Nu har jag ett eget hem, där jag ska skapa en trygg och mysig uppväxt för våra två guldklimpar. Åh nu blev jag nostalgisk och vemodig.. haha!

Det är hur som helst underbart att få vara här nu i några dagar och njuta. Och Myra s t o r t r i v s här. Ständig uppmärksamhet och massor av bus, pyssel, bad och glass. Kan det bli bättre?


 
Riktigt så här lugnt är det inte om dagarna direkt.. Med två barn att rodda så blir det sällan många lugna stunder, men då och då så lyckas jag smita undan. För att slappa i hängmattan, få ta ett bad, eller sitta och lösa korsord tillexempel. Och de stunderna är guld värda!

Nu ska jag gå i säng och drömma om morgondagens frukostbricka. Finns det något bättre än en brakfrukost ute på altanen en solig sommarmorgon? Nej, jag tror inte det!

God natt <3