idasida

Vad är det jag pluggar?

 
Jag har fått en del frågor om min utbildning, och jag ska berätta lite mer om den tänkte jag! Det är en ettårig grundkurs på Vindelns folkhögskola som heter Färg och form i inredning. Nu har jag ju bara gått två dagar, men hittills känns det så himla rätt! Det verkar vara ett enormt fokus på skapandet och att hitta sin egen väg, vilket känns perfekt. Allt är så kravlöst och lustfyllt. Kan knappt bärga mig tills lektionerna drar igång! I utbildningen kommer vi att hålla på med en massa olika hantverkstekniker så som; skiss, akvarell, kermaik, tyger, mönstertryck, återbruk, inreding, glas mm. Hur kul?!

Dessa första dagar handlar dock mest om att vi ska lära känna varandra i klassen. Idag har vi tillexempel skapat en människoliknande skulptur av bråte och saker från naturen, där vi skulle gestalta personlighetsdrag från oss alla i gruppen på denne skulptur. Flummigt och konstnärligt, och så himla skoj!

Jag har dock dragit på mig barnens förkylningar och är rätt krasslig. Igårkväll hade jag feber, men känner mig något piggare idag. Det blir en lugn kväll med tidig sänggång så att jag orkar med resten av veckan! 

Men som sagt, denna utbildning känns så himla rätt för mig och otroligt behövlig just nu i mitt liv. Att få fokusera på mig själv och min kreativitet för en stund, efter ett flertal år av jobbande och föräldrarledigt. Dags att göra något för bara mig själv, och jag kunde inte tänkt mig något bättre sätt än detta!
Intervju och skolstart

 

 

Här kommer en liten snabb-intervju med mig som fanns med i fredagens lokaltidning här i Umeå! :)

Så blev det söndag, och nu är min föräldraledighet slut. Imorgon drar skolan igång och det börjar kännas riktigt pirrigt nu! Blir spännande att se vad jag har gett mig in på, och jag hoppas att utbildningen ska motsvara mina höga förväntningar!

Nej, nu måste jag sova och ladda lite batterier inför morgondagen!

 

 

HussängenHär kommer en liten bildkavalkad på den färdiga hussängen som vi byggt åt Myra.
Den är snickrad från grunden, och alltså platsbyggd. Husgaveln och taket är av plywood, taket dock täckt med takpapp för att det ska se så verkligt ut som möjligt. Vi har målat med samma nyanser som vi har på vår utbyggnad och garage.
Samuel byggde en rejäl och bred stege, vilket känns tryggt tycker jag. Plastblommor i en liten blomlåda utanför fönstret hör väl till? Lådan är en gammal trälåda från IKEA och platsblommorna köpte jag på Hem & hobby i Skövde när vi bodde där.
Det är så mysigt att ligga där uppe och kika ut genom fönstret! :) Och perfekt för oss att gå och smygkika in på henne när hon sover på kvällarna.
Och nedanför sängen så har hon nu ett litet kryp in som får agera både läshörna och lekstuga tillsvidare. Tanken är att Ed ska få flytta in dit så småningom och att vi då gör en säng och ännu ett fönster på "nedervåningen".


Är sååå nöjd! Och det känns så bra att Myra får ett rum som är lite mer anpassat för ett större barn, helst nu då jag bebisanpassat lekrummet nere ännu mer. Just ja, jag hade ju även fixat klart en pysselhörna åt henne där bredvid hussängen, men det visar jag en annan dag! :)