Lördagsmorgon med rocky road

 
 
Här vaknade vi kvart i åtta hela familjen. Skönt att sova ut, men jag skulle kunnat sova till tolv tror jag! Det är mörkt ute och det verkar liksom aldrig vilja ljusna idag. Disigt, murrigt och blött. Usch.
 
Nej, detta väder ska vi trotsa genom att dra igång med lite julbak efter frukosten. Smygstartade med mina favoriter igår (rocky road) som blev supergoda! Jag varierar mitt recept från år till år, och i år blev det en rätt klassisk variant. Här kommer receptet!
 
200 gram marabou mörk choklad
200 gram marabou ljus mjölkchoklad
1-2 dl jordnötter
1 dl skalade pistagenötter
2 dl minimashmallows
1 påse dumlekola
50 gram vit choklad
 
Skär dumlekolan mitt itu, och blanda med nötterna och minimashmallows i en bunke. Ta upp två nävar och lägg i en annan skål, detta ska bli toppingen. Smält den ljusa och mörka chokladen ihop, rör sedan ner chokladen i bunken med kolan, nötterna och mashmallowsen. Rör runt ordentligt innan du häller ut smeten på ett bakplåtspapper och breder ut den (se bilden). Strö över toppingen. Smält den vita chokladen och ringla den över alltihop, jag hade inte hunnit med det momentet innan jag tog bilden. Men det ser så snyggt ut med den detaljen, och smaken blir ju inte sämre heller!
 
Låt all choklad stelna och skär sedan upp i lagom stora munsbitar! Enkelt och så gott. Förmodligen det bästa julgodiset någonsin enligt mig! :)
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: