idasida

Det. Bästa. Jag. Ätit.
 
 
 
Gårdagens middag var på riktigt det bästa jag någonsin ätit! Kan låta otroligt, men det klådde till och med all resturangmat jag ätit i mitt liv.
 
Det. Var. Så. Gott.

När Samuel var i fjällen så fiskades det en hel del där, och med sig hem tog han både rödingar och öringar. Så igår fick det bli röding till middag! Till detta blev det färskpotatis, sås och sallad från vår egen trädgård. Det var ett hittepå-recept, så vi vet inte riktigt vad vi gjorde egentligen. Men det uppstod ren och skär magi i munnen!
 
Vi fyllde rödingen med rödlök, färsk dill, västerbottensost, massor av smör, salt och svartpeppar. Alltihop la vi i ett foliepaket som sedan fick vara i ugnen på 200 grader. Fisken var klar efter ca 20 minuter och därefter tog vi smörskyn från fiskpaketet och rörde ner i en kastrull tillsammans med vispgrädde, några droppar fiskolja och lite mer salt. Den såsen blev magisk. Sen var det klart att serveras, då potatisen fick koka medan fisken var i ugnen. Tror vi ägnade 30 minuter åt denna fantastiska rätt! Inte helt fel :)
 
Och vad som inte heller är helt fel är att vi fick rester över, och det blir dagens lunch! MUMS!