idasida

DIY: Sänggavel!Så var min egentillverkade sänggavel klar! Jag ville ha en klassisk stoppad variant med knappar, och såklart med matchande tyg till själva sängen. Det var svårt att hitta en passande gavel i butik som inte kostade skjortan, så då bestämde jag mig för att göra en egen! Och den blev himla bra måste jag säga, den ser så gott som köpt ut! :)
 
Nu kan jag knappt vänta tills nya tapeten sitter på plats och då jag får inreda hela sovrummet så som jag redan tänkt ut i huvudet! Men, det är någon månad bort då det är så mycket annat som vi ska fixa med först.


 
Tills dess så får vi njuta av den nya sänggaveln och framförallt den nya sängen, jösses så bra vi sover! Både bredare och mjukare än vår gamla, kan inte bli bättre!
 
Jag tog massor av bilder under tillverkningen av gaveln, så jag tänkte slänga upp en steg-för-steg-beskrivning lite senare i veckan. Har även en radda med bilder från vår husvagnssemester som kommer upp så småning om, tills dess så hänvisar jag till denna sköna böna som skrivit lite om vår vistelse i Piteå. :)
 
 
 
 
 
Ny säng

 
Denna bild visade jag upp på min instagram förra veckan. Tanken var att jag redan då skulle skriva mer om sängen även här på bloggen, men det kom en husvagnssemester "i vägen" och därmed har det dessvärre varit stilla här inne på bloggen.
 
Men nu är jag tillbaka! Vi är på hemmaplan, i alla fall jag och Myra. Mannen har vi skickat ut på en fjälltopp med tre andra karlar. Min mamma är här för att hålla oss sällskap, och vi pysslar och grejar så det står härliga till!
 
Och vad ville jag berätta om sängen tro?
 
Jo, den är ny!
 
Ny för oss i alla fall, då vi köpt den av min svägerska och man som just bytt till en större säng. Kan ju dock inte påstå att denna hann bli så välanvänd innan de köpte en ny, haha. Perfekt för våran del! Som ni kan se på bilden så saknar sängen en huvudgavel. Direkt vi tog hem den så bestämde jag mig för att göra en egen gavel, en sån där stoppad variant, och idag har den tillverkats! Kika in på en stund så ska ni få se resultatet! 
 
Hörrni, vad det känns bra att vara tillbaka här igen! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det. Bästa. Jag. Ätit.
 
 
 
Gårdagens middag var på riktigt det bästa jag någonsin ätit! Kan låta otroligt, men det klådde till och med all resturangmat jag ätit i mitt liv.
 
Det. Var. Så. Gott.

När Samuel var i fjällen så fiskades det en hel del där, och med sig hem tog han både rödingar och öringar. Så igår fick det bli röding till middag! Till detta blev det färskpotatis, sås och sallad från vår egen trädgård. Det var ett hittepå-recept, så vi vet inte riktigt vad vi gjorde egentligen. Men det uppstod ren och skär magi i munnen!
 
Vi fyllde rödingen med rödlök, färsk dill, västerbottensost, massor av smör, salt och svartpeppar. Alltihop la vi i ett foliepaket som sedan fick vara i ugnen på 200 grader. Fisken var klar efter ca 20 minuter och därefter tog vi smörskyn från fiskpaketet och rörde ner i en kastrull tillsammans med vispgrädde, några droppar fiskolja och lite mer salt. Den såsen blev magisk. Sen var det klart att serveras, då potatisen fick koka medan fisken var i ugnen. Tror vi ägnade 30 minuter åt denna fantastiska rätt! Inte helt fel :)
 
Och vad som inte heller är helt fel är att vi fick rester över, och det blir dagens lunch! MUMS!