idasida

Rågbullar med tranbär
 
 
 
 

Detta recept har jag delat med mig av förr. Men det tåls att upprepas då det är SÅ HIMLA GOTT! Idag hade jag i tranbär i bullarna och det blev nog de bästa hittills faktiskt!

Du behöver:

35 gram smör
3 dl mjölk
1/2 dl sirap1 tsk salt
ca 1 msk brödkryddor
50 gram jäst
1 dl torkade tranbär eller russin
8 dl rågsikt

Smält smör i en kastrull och häll i mjölk. Tillsätt sirap, salt och brödkryddor. Låt detta bli 37 grader. Smula jäst i en bunke och häll över degvätskan, rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt tranbär, jag tog lite mindre än 1 dl och tyckte det blev perfekt. Rör ner rågsikten, lite i taget. Jag brukar ta upp degen på mjölat bakbord och knåda för hand i slutskedet. Snart får du en slät deg som ska jäsa i minst 30 minuter.

På bakbordet delar du degen till 16 små bullar. Knåda inte degen, utan låt bullarna ha lite olika former. Det blir bara charmigt! Doppa bullarna i rågsikt och lägg på en plåt med bakplåtspapper, och låt de jäsa ytterligare 30 minuter under en bakduk. Sen ska de gräddas i 10 minuter, på 225 grader i mitten av ugnen.

 

 

Trotsen är här

 

 

Denna lilla person. Denna lilla tjuriga gullungen som just nu kommit in i den berömda treårs-trotsen, och varje dag är inte den andre lik. Vi vet liksom inte om hon ska vakna sur eller glad. Dagarna är som en himla berg- och  dalbana och vi kan i ena sekunden bråka hejvilt för att i nästa sekund sitta tätt, tätt och gosa i soffan.

AAAAAAAAH!

Lite så känns det emellanåt.

 
 

En sak jag lärt mig under tiden som mamma är att alla perioder går över. På gott och ont. Men det är skönt att komma ihåg det, speciellt när det kommer en period som inte är den lättaste.

Men allra mest är hon ju underbar förstås. Säger kloka saker, attackerar oss med pussar, och hittar på gulliga rackartyg. Inte klokt hur mycket man kan älska sitt barn egentligen. Finns inga gränser överhuvudtaget.

 

Sneakpeak
 
 
 
Här kommer två gryniga mobilbilder från kontoret/pysselrummet. Har hållit på att fixa och dona i några timmar nu, och det är så rackarns kul att jag aldrig vill sluta! Nu måste jag dock ta en paus, är så trött att ögonen går i kors! Men jag ser fram emot att fortsätta imorgon och på onsdag då jag är ledig så ska jag fota en massa i dagsljus och visa er! :)