Min födelsedag

 
Denna födelsedag blev en underbar familjedag ute i det fantastiska vädret! Något vidare födelsedagsfika blev det inte i år då jag just nu försöker hålla ner sockerintaget, men jag slängde ihop en rabarberpaj till efterrätt i alla fall. Det var nog den bästa jag någonsin gjort, ja till och med den bästa jag ätit! Här är receptet:
 
Du behöver:
 
ca 300 g rabarber
125 g smör
½ dl sirap
½ dl grädde
2 dl havregryn
2 dl socker
1 och 4/5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Skala och hacka rabarbern och lägg i en pajform. Blanda alla torra ingredienser. Koka ihop smör, sirap och grädde. Ta bort från plattan och rör ner de torra ingredienserna i smeten. Häll röran ovanpå rabarberna och skjuts in i ugnen på 150 grader i ca 30 minuter. Höj sedan värmen till 175 grader och låt pajen stå ytterligare 5-10 minuter. Pajen ska vara gyllenbrun när den är klar.
 
Servera med glass eller vaniljvisp.
 
Och här avslutar vi kvällen med en dotter som har sjukt svårt att somna. Hon som brukar somna vid sju är fortfarande vaken (21:57) och har en extrem separationsångest och får panik när hon märker att hon måste sova och inte får vara med oss. Ibland blir det inte riktigt som man planerat. Men, jag fyller ju år nästa år igen :)
 
 

Kommentera här: