idasida

En snabb dagens

Här är jag idag! På väg mot jobbet för en dags arbetande innan jag har ännu en ledig dag! Ha en himla fin dag i värmen! :)
 
Min födelsedag
 
Denna födelsedag blev en underbar familjedag ute i det fantastiska vädret! Något vidare födelsedagsfika blev det inte i år då jag just nu försöker hålla ner sockerintaget, men jag slängde ihop en rabarberpaj till efterrätt i alla fall. Det var nog den bästa jag någonsin gjort, ja till och med den bästa jag ätit! Här är receptet:
 
Du behöver:
 
ca 300 g rabarber
125 g smör
½ dl sirap
½ dl grädde
2 dl havregryn
2 dl socker
1 och 4/5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Skala och hacka rabarbern och lägg i en pajform. Blanda alla torra ingredienser. Koka ihop smör, sirap och grädde. Ta bort från plattan och rör ner de torra ingredienserna i smeten. Häll röran ovanpå rabarberna och skjuts in i ugnen på 150 grader i ca 30 minuter. Höj sedan värmen till 175 grader och låt pajen stå ytterligare 5-10 minuter. Pajen ska vara gyllenbrun när den är klar.
 
Servera med glass eller vaniljvisp.
 
Och här avslutar vi kvällen med en dotter som har sjukt svårt att somna. Hon som brukar somna vid sju är fortfarande vaken (21:57) och har en extrem separationsångest och får panik när hon märker att hon måste sova och inte får vara med oss. Ibland blir det inte riktigt som man planerat. Men, jag fyller ju år nästa år igen :)
 
 
Födelsedagspresenter
 
Jag har inte ens fyllt år än och redan har jag fått två UNDERBARA presenter! Denna klänning fick jag av Stina och Emil och jag älskar den! Den kommer användas mycket flitigt i sommar! Sen kanske ni ser att det blev himla bra foton, och utan någon som helst redigering! Det kan jag tacka min älskade man för, eftersom jag fick en blixt av honom! En extrablixt helt enkelt som gör att man kan ta grymma foton även i dålig belysning. Vad han skämmer bort mig! Detta kommer underlätta så mycket för mig eftersom det oftast är ljuset jag stör mig på då jag fotar.
 
Och nu ska jag luta mig tillbaka och bara njuta av tanken att få ha en helt ledig födelsedag tillsammans med familjen. Lyxigt värre!