idasida

Underbar köttfärsgryta

Köttfärs, lök, purjolök och ett äpple brynes i smör och curry. Slå över en burk krossade tomater, 2 dl vatten och en buljongtärning. Klicka i två matskedar tomatpuré. Låt detta koka tills äppelbitarna blivit mjuka och smaka sedan av med salt och curry. Hacka och stek bacon rätt hårt, låt rinna av på ett hushållspapper så att det blir knaprigt. Rör ner en påse jordnötter och baconet alldeles innan servering.


Idag åt vi en mix av ris, kokta morotsstrimlor och smörstekt paprika till grytan. Går även utmärkt att servera mathavre, matvete, bulgur eller varför inte rostade mackor till.
Och ännu en dag


Det kom ingen bebis i natt heller.

Idag har jag ätit och sovit i vanlig ordning. Jag har även gått upp till vinden och hämtat ett par vinterkängor samt tagit mig ut på en promenad. Inte var den lång, men tillräckligt jobbig. Blev tvungen att stanna upp till och från eftersom att bebbens huvud trycker på så rejält neråt så att det strålar och ilar i hela buken and down under liksom.

Gick också en sväng till affären och köpte typ allt jag var sugen på. Hällakakor, skinka, bananer, kexchoklad och druvsocker. De två sistnämnda tingen har nu packats ner i bb-väskan. Har hört att det kan vara bra att ha med sig lite energi i fall att det blir långdraget. Nu hoppas jag på att jag får ärva min mammas förlossningar, som båda bara tagit ca 4 timmar. Men, jag ställer in mig på en 15-20 timmars så blir allt annat en glad överraskning.


Blommig

I lördags for vi iväg en sväng på Myrorna och jag fick fynda en rosig pappersburk för en tia. Helt lagom. I den ska jag ha mina färgpennor tänkte jag. Ja, i pysselrummet såklart :)