En omtumlande dag

Igår var minst sagt en omtumlande och känslosam dag. Jag tänker inte gå in på detaljer, men summan av kardemumman är att jag kommer hålla mig sängliggandes mycket framöver.

Natten mot måndag hade jag alldeles för tidiga värkar. Jag kände mig ändå relativt lugn eftersom jag hade ett möte inbokat med barnmorskan på måndagsmorgonen. Av henne fick jag rekommendationen att gå hem och vila, och blev det inte bättre skulle jag ringa förlossningen. Bättre blev det inte, så jag ringde. Fick prata med en jättetrevlig tjej som tyckte att jag skulle åka dit på direkten för att bli kollad.

Väl på förlossningen kunde man konstatera att förlossningen inte var på gång, tack och lov. Men jag hade lite väl jämna sammandragningar samt en lite för uppmjukad livmodertapp för att vara i graviditetsvecka 32. Därför fick jag en spruta som skulle få livmodern att slappna av, samt rekommendationen att vila och inte anstränga mig.

Så nu är jag väldigt vilande. Denna vecka blir det inget jobb och inte ens nåt pysslande hemma. En massa tid i sängen och soffan är dock inplanerat, för det vore väl himla onödigt att riskera att knodden ploppar ut tidigare än nödvändigt. Väldigt onödigt.

Nu vet ni hur det ligger till. Jag kände att jag ville berätta för er så att ni förstår varför det inte kommer bloggas så effektivt på ett tag framöver. Nu ska jag bädda ner mig i soffan och stanna där resten av dagen, resten av veckan med för den delen!
| | 6 kommentarer |

Havrekex

 

Detta recept kommer hemifrån mig och hör verkligen julen till. Det bästa sättet att avnjuta dessa på är med smör och juledamer som pålägg, men såklart funkar det ju med vilken ost som helst!


Detta recept ger dig ca. 36 kex

3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk hjortronsalt
½ tsk salt
0,75 dl strösocker

Detta ska blandas i en bunke eller i matberedaren. Smält 100 gram smör och blanda i 1 dl mjölk. Rör sakta ner vätskan i mjölblandningen tills du har en jämn deg, den ska vara lite kladdig. Lägg upp på mjölat bakbord, dela degen i tre delar. Kavla ut en del i taget, tunt ska det bli - tänk på att degen jäser en aning i ugnen. Använd både en vanlig kavel och en kruskavel. (Har du ingen kruskavel är det viktigt att du naggar kexen ordentligt). Sen gör du ungefär som med pepparkakor, du stansar ut kexen. Jag använde mig av en tekopp för att få den perfekta storleken. Lägg kexen på en bakplåt med bakplåtspapper, grädda i 7-8 minuter i 225 grader.

Låt kexen svalna innan du äter dem, annars smakar det bara hjortronsalt. Och som sagt så är det bästa pålägget, enligt mig, smör och juledamer (röda bollen-osten) Lycka till :)

Ps. Perfekt att ge bort som adventspresent, slå bara in med cellofan och skicka med receptet så att den du ger kexen till enkelt kan göra fler :)

| | En kommentar |

När första ljuset brinner..


Första advent och här har vi varit vakna sedan åtta, ja i alla fall jag och bebisen i magen. Fixade en mysig adventsfrukost och fick efter några om och men upp maken till köksbordet. Varmchoklad, tunnbrödmackor och havrekex. Och första ljuset tändes ju såklart.

Nu har här förberetts för dagens efterrätt! Vi brukar ju köra en egen liten "halv åtta hos mig"-runda med Samuels familj, där par för par får bjuda på trerätters. Med betygsättning och hela faderullan. Idag är det alltså vår tur, och vad som står på menyn är fortfarande hemligt men jag kommer avslöja allt i morgon!

Nu är jag helt slut på, så jag ska lägga mig i soffan och slumra en stund medan maken spelar tv-spel. Håll utkik här på bloggen senare idag då det kommer ett recept på en av julens viktigaste bakverk - havrekexen! Tills dess vill jag önska er en riktigt mysig första advent!

Inredning | | Kommentera |
Upp