idasida

Projekt: Göra om hemma.


Hej och hå vad jag sliter idag. Jag har fått för mej att göra om här hemma, så att vi (jag) trivs och så att vi (jag) kan tänka mej att bo kvar ett bra tag. Jag har sedan vi flyttat hit tyckt att det varit litet, trångt och framförallt fruktansvärt dåligt med förvaringsutrymmen. Så jag har tänk att detta bara är ett tillfälligt ställe, och att vi flyttar snart. MEN, sen har vi ju alla fördelar med att bo just här som fått mej att inse att jag gärna bor kvar. Läget, kostnad, tvättmaskin, diskmaskin, osv. Och vad passar då inte bättre än ett göra-om-hemmaprojekt?! Så att vi verkligen trivs!

Mina planer är att i köket möblera om så att det blir bättre plast när man ska laga mat. Det gjorde jag idag. Ska även rensa ur alla skåp och lådor i köket och ta bort sånt där jag aldrig använder och bära upp det på vinden. Sen ska jag måla både bokhyllan och sidobordet (se bilden) så att det blir vitt och fint som matgruppen. Eventuellt ska jag köpa nya gardiner också.

Det var köket det. I hallen ska jag ställa en byrå. Ska få ta mamma och pappas gamla byrå och måla den vit och shabby. Till den ska jag köpa en fin blomma med en svart kruka och en minibyrå att ha på väggen ovanför. Mina svarta tavellramar ska jag möblera om och byta ut foton/målningar i, spegeln ska så småningom bytas ut till denna. Hatthyllan och skohyllan ska jag också måla vitt och shabby. Ska fixa lite korgar som vi kan förvara prylar i ovanpå garderoberna samt eventuellt en ny matta.

Vardagsrummet är jag ganska nöjd med. Det som ska fixas är att jag vill ha en svart STRINGHYLLA. Varför ska det vara så svårt för mej att hitta en? Jag tycker alla hittar sånna på loppisar hela tiden, men så fort jag är där så är de borta. Det skulle passa så himla bra i vardagsrummet tillsammans med våra teak och svarta möbler. Vi har fått en ny/gammal fåtölj av mamma och pappa. Det är farfars gamla gungfåtölj i teak. Skitsnygg. Kanske att jag ska ge mej på att klä om den.. Annars är jag som sagt nöjd med vardagsrummet. Hittar vi en stringhylla och gärna en Hammondorgel i teak så är vi hemma. Samuel ska även få trolla bort lite sladdhärvor innan jag är helt nöjd.

Sovrummet är jag nöjd med. Rejäla förvaringslådor ovanpå garderoberna är det enda som behövs. Ja och en klädkammare förtåss..

Sen har vi skabbtoan. Jag försökte få i ordning där efter vår IKEA tripp. Men hyllorna ramlade ner från väggarna (hrm, fel pluggar och jag totalt ignorerade detta eftersom jag bara MÅSTE få upp dem) taket behöver målas (ska ringa hyresvärden om det) och jag måste köpa fler pimpa-upp-prylar. Typ förvaringskorgar, ljuslyktor, duschdraperi, nya matchande handdukar, kakeldekor, badrumsmatta mm.

Badrummet ska jag fixa sist. Allt annat först i sin tur och ordning. Hur mycket man än vill, så kan man inte fixa allt samtidigt. Det finns varken pengar eller tid till det, och det måste jag inse. Resultatet blir mycket bättre om man inte gör allt i ett haffs. Men, när man har en sån tydlig bild på hur det ska bli så vill man gärna speeda upp farten och få det klart.

Nej. Allt tar sin tid. I helgen jobbar jag men ska ändå försöka få tid med att få klart köket, måla möblerna och eventuellt köpa gardiner. Ja, och rensa skåpen. Ska också iväg en sväng på div. loppisar och försöka hitta den där förbaskade stringhyllan.

#1 - mamsen

Jaadu, känner igen mig:)

Vilja mycket och NU!

Men hinner du allt detta till helgen - fast du jobbar -ja, då vet jag inte hur du är skapt!!!Kram