idasida

Någon slags kommod

Idag har jag, som förgående inlägg tyder på, städat! Och jag kan inte, jag vet inte hur man städar utan att dra igång något litet projekt. Dagens projekt blev att fixa något slags substitut till våran byrå som vi inte har än. Därför tog jag fram en kartong, tyg och en häftpistol. Så här blev resultatet.

Giv mej inspiration till att städa

Jag måste diska, plocka undan alla papper och böcker på skrivbordet, rensa in alla golvliggande kläder i garderoben, dammtorka, dammsuga, torka golven & hitta någon praktisk lösning till att förvara alla våra skor någonstans.

Varför ska det vara så svårt att bara börja? Jag önskar att jag fick lite hjälp på traven..Lingonplock och grötkok.

Idag har varit en mysig dag. Vi gick ut i skogen för att plocka en 10 litershink full av lingon, trodde vi ja! Efter 2timmars irrande i skogen, sökande efter de röda fälten, gav vi upp med ca 3 dl i hinken. Täckte knappt bottnen. Men en burk lingonsylt fick vi ihop hur som helst!

Till denna sylt, som förövrigt ingen annan än jag kokade ihop (påstår min make tvärtom på hans blogg så är det ljug, han rensade bären och satte dom i en kastrull - that's it), ville Samuel givetvis koka kornmjölsgröt. Som han pratat om denna kornmjölsgröt! Och ska jag säga som det är så tyckte jag inte alls om denna smaksensation. Smaken var ungefär som havregrynsgröt, men slemmigt. Som snor. Nej tack, jag kokade mannagrynsgröt!

(Tyvärr är bildkvallan halvkass eftersom korten tagits med iPhonen..)


Imorgon är det dax för skola igen. Har nästan inte pluggat alls i helgen, fy skämmes. Dålig självdiciplin. Har dock med all rätt skyllt på att jag inte haft någon Naturkunskapsbok. Räknade några mattetal idag, men imorgon blir det mer.

På tisdag kommer min käraste storebror hit, vad jag längtar!